NIEUWS

Derde kwartaal 2022: Vier nieuwe grafieken in Monitor zero-emissiebussen

4 okt, 2022 | Batterij-elektrische bussen, Onderweg met zero emissie

De Monitor zero-emissiebussen is uitgebreid met vier nieuwe grafieken: het aantal ov-bussen per concessie, de inzet van ov-bussen naar brandstof, het aantal zero-emissiebussen in Europa per jaar, én per land.

Bij de grafiek van aantal ov-bussen per concessie springt in het oog dat IJssel-Vecht op een haar na zero emissie is. Amstelland-Meerlanden, Groningen-Drenthe en Noord-Holland Noord zijn met het elektrificeren van de ov-bussen al ruim over de helft. Helemaal aan het begin staan West-Brabant, Zeeland en de Achterhoek.
 
Het aantal zero-emissiebussen in Europa heeft in 2021 opnieuw een flinke sprong gemaakt, blijkt uit een nieuwe grafiek in de monitor, naar bijna 3500 bussen in 2021. Een andere grafiek laat zien dat Nederland met 1363 bussen nog steeds aan kop gaat in Europa, maar dat Duitsland (1315), Verenigd Koninkrijk (1220) en Frankrijk (1043) bezig zijn om de achterstand in te lopen. 
 
Het afgelopen kwartaal is een aantal gegevens gecorrigeerd. De 11 ingestroomde zero-emissiebussen van de concessie Gooi en Vechtstreek zijn afkomstig uit Noord-Holland Noord, maar stonden per abuis ook nog bij deze concessie. Bij de concessie DMG zijn 5 bussen verwijderd omdat ze al meer dan een jaar niet hebben gereden. En tot slot is het aantal trolleybussen in Arnhem-Nijmegen verminderd met 3.

Download hier de monitor van 1 oktober 2022

Categorieën

Batterij-elektrische bussen | Onderweg met zero emissie

Trefwoorden

CROW-KpVV, elektrische bus, grafieken, kwartaalmonitor, monitor, Nederland, waterstofbus, zero-emissiebus