Trolleybus zonder bovenleiding

NIEUWS

Eerste kwartaal 2023: geen instroom zero-emissiebussen

1 apr, 2023 | Batterij-elektrische bussen, Onderweg met zero emissie

De Monitor zero-emissiebussen laat zien dat in het eerste kwartaal 2023 geen nieuwe emissieloze bussen zijn ingestroomd. De komst van nieuwe batterij-elektrische of waterstofbussen staat in diverse concessies wel op de planning dit jaar.

  • In Gooi en Vechtstreek zullen Ebusco-bussen instromen om het zero-emissiewagenpark compleet te maken. Dan is Gooi en Vechtstreek de eerste concessie die volledig zero-emissie is. In deze concessie rijdt geen klein materieel, zoals een buurtbus.
  • Eindhoven verwacht dit jaar nieuwe VDL Citea 3.0-bussen binnen de concessie Zuidoost-Brabant. De levering is diverse keren uitgesteld wegens een gebrek aan onderdelen bij de fabrikant.
  • Ook de Solaris-waterstofbussen in de Achterhoek zouden op korte termijn moeten arriveren. Ze gaan een aantal dieselbussen vervangen in de hele regio.

In de kwartaalmonitor zijn de grafieken over andere Europese landen geactualiseerd met de cijfers over heel 2022. Voor het eerst is Nederland ingehaald in absolute aantallen zero-emissiebussen door Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Niet heel vreemd gezien het aantal bussen dat in deze drie landen rijdt ten opzichte van Nederland.

Klik hier voor de monitor.

Zie voor een overzicht van de kwartaalmonitoren de kennispagina.

Categorieën

Batterij-elektrische bussen | Onderweg met zero emissie

Trefwoorden

CROW-KpVV, elektrische bus, grafieken, monitor, monitoring ZE, waterstofbus, zero-emissiebus