NIEUWS

Tweede kwartaal 2022: 87 nieuwe zero-emissiebussen

1 Jul, 2022 | Onderweg met zero emissie, Waterstofbussen

In het tweede kwartaal van 2022 zijn 82 elektrische bussen gearriveerd. Daarnaast heeft Zuid-Holland de laatste 5 nieuwe waterstofbussen in gebruik genomen. De toekomsttabel is geüpdatet met nieuwe informatie uit gegunde concessies.

Waterstofbussen

In Hoekse Waard-Goeree Overflakkee zijn de laatste vijf waterstofbussen in de reizigersdienst ingezet. De waterstofbussen in Achterhoek-Rivierenland zijn nog niet geïntroduceerd. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand vorig jaar loopt nog.

Elektrische bussen

De RET heeft voor de stadsconcessie Rotterdam de resterende 40 elektrische bussen ontvangen. Ook de concessie Gooi- en Vechtstreek begint om te schakelen naar zero emissie: er rijden in totaal 28 bussen van VDL rond. De komende maanden volgen meer bussen van VDL en Ebusco waarna de concessie volledig zero emissie is. Een deel van de VDL-bussen in Gooi- en Vechtstreek is afkomstig van de concessie Noord-Holland Noord.

Tot slot stromen in Amsterdam bij het GVB nieuwe gelede elektrische VDL-bussen in. Ongeveer de helft van de order van 30 bussen is nu geleverd en in de dienstregeling opgenomen.

Download hier de Monitor van 1 juli 2022

Categorieën

Onderweg met zero emissie | Waterstofbussen

Trefwoorden

monitor