KENNIS PUBLICATIE

Update 2021 van ‘Zero-emissiebus, hoe doe je dat?’

20 sep 2021

Het rapport Zero-emissiebus, hoe doe je dat? van CROW-KpVV uit voorjaar 2020 heeft een update gekregen. Sinds vorig jaar is het aantal zero-emissiebussen in het Nederlandse openbaar vervoer namelijk fors opgevoerd.

In de Update 2021 komt de grootschalige instroom van zero-emissiebussen aan de orde in de concessies Provincie Utrecht (met 77 e-bussen), IJssel-Vecht (259), Haarlem-IJmond (74) en Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee (24 waterstofbussen, eind 2021). De publicatie sluit af met een ingewikkelde kwestie: het elektrificeren van de buurtbus.
 
De basispublicatie uit 2020 – Zero-emissiebus, hoe doe je dat? – gaf suggesties voor de implementatie van zero-emissiebussen in het Nederlandse openbaar vervoer. Daarin kwamen de eerste concessies aan bod waar de elektrische bussen in groten getale instroomden: Limburg (95 e-bussen), Groningen-Drenthe (164) en Amstelland-Meerlanden (100).

Categorieën

Batterij-elektrische bussen | Waterstofbussen | Zero-emissie in praktijk

Trefwoorden

buurtbus, CROW-KpVV, Goeree-OverFlakkee, Haarlem-IJmond, Hoeksche Waard, IJssel-Vecht, Provincie Utrecht, update, zero-emissiebus