NIEUWS

Tweede kwartaal 2023: acht nieuwe zero-emissiebussen

1 Jul, 2023 | Onderweg met zero emissie

De Monitor zero-emissiebussen laat zien dat in het tweede kwartaal 2023 acht emissieloze bussen zijn ingestroomd. Later dit jaar worden meer nieuwe batterij-elektrische bussen en waterstofbussen verwacht in diverse concessies.

De concessie Gooi en Vechtstreek rekent in de loop van dit jaar op 37 Ebusco-bussen om het zero-emissiewagenpark compleet te maken. De eerste twee bussen rijden al met reizigers. Gooi en Vechtstreek wordt dan de eerste concessie die volledig zero-emissie is. In deze concessie rijdt geen klein materieel, zoals buurtbussen.
 
Eindhoven verwacht dit jaar nieuwe VDL Citea 3.0-bussen binnen de concessie Zuidoost-Brabant. De eerste bussen worden al door chauffeurs getest voordat ze op de reizigersdienst worden ingezet. De levering is diverse keren uitgesteld wegens een gebrek aan onderdelen bij de fabrikant.
 
De eerste zes Solaris-waterstofbussen in de Achterhoek rijden al met reizigers. Er zullen nog drie of vier bussen volgen. Ze vervangen dieselbussen in de hele regio.
 
In de kwartaalmonitor is de grafiek over het wagenpark per concessie geactualiseerd met de cijfers van begin 2023. Ook is de toekomstige instroom van bussen aangevuld met de nieuwe bestellingen voor Haaglanden Stad en Twente.

Klik hier voor de monitor.

Zie voor een overzicht van de kwartaalmonitoren de kennispagina.

Categorieën

Onderweg met zero emissie

Trefwoorden

CROW-KpVV, elektrische bus, monitor, monitoring ZE, Nederland, waterstofbus, zero emissie, zero emissiebus, zero-emissie, zero-emissiebus